Česky  |  English

Oleje, tuky a potraviny pro vaření a pečení

tisk

DYNKA – dýňový olej za studena lisovaný

Složení:

100% dýňový olej za studena lisovaný.

Popis:

Dynka je dýňový olej za studena šetrně lisován a nerafinován, tím si zachovává cenné látky a přírodní vitamíny. Vyniká výjimečnou nasládlou chutí a vůní po pražených oříšcích. Jeho tmavě zelená barva dodá připravovaným pokrmům jedinečnost.

Použití:

vaření a pečení   sladké pečení   studená kuchyně   grilování

Skladování:

Skladujte do 20 °C. Při skladování ho chraňte před světlem v pevně uzavřené nádobě a snažte se ho ukládat do chladu. Když ho necháte otevřený, začne vám na vzduchu oxidovat, a tím se kompletně znehodnotí.
Po otevření zpracujte do 1 měsíce a uchovávejte v chladnu a temnu.

Trvanlivost balených výrobků:

6 měsíců

Bod zakouření (°C kdy se olej začne přepalovat):

max. 120 °C (nepoužívejte na tepelnou úpravu)

Balení:

  • 250 ml sklo 30 ks v kartonu / 50 kartonů paleta
  • 500 ml sklo 20 ks v kartonu / 50 kartonů paleta

Kde si můžete tento produkt koupit:  (vyberte si kraj)

vyberte kraj prodejny Královéhradecký kraj prodejny Pardubický kraj prodejny Olomoucký kraj prodejny Moravskoslezský kraj prodejny Zlínský kraj prodejny Jihomoravský kraj prodejny kraj Vysočina prodejny Jihočeský kraj prodejny Plzeňský kraj prodejny Karlovarský kraj prodejny Ústecký kraj prodejny Liberecký kraj prodejny Praha prodejny Středočeský kraj Image Map

Nebo v eshopu, případně na tel.: +420 493 522 673.

Napište nám svůj dotaz:

URL:

    
Dynka

Kuchařské tipy:

Použijte na pečivo

  • nakrájené bagetky zakapejte dýňovým olejem Dynka a opečte v troubě nebo na grilu
  • smočte čerstvý semínkový chléb v dýňovém oleji Dynka a posolte mořskou solí
  • přidejte do chleba

Vaření

  • zakápněte krémové polévky, bramborovou kaši
  • připravte dresinky na saláty, zeleninu

Ochuťte si sladké pokrmy

  • přidejte 2 lžičky dýňového oleje Dynka do bábovky, pokapejte dýňovým olejem Dynka ovocné palačinky, obohatíte je tak novou, jemně oříškovou, chutí
  • použijte na zmrzlinové poháry
  • dochuťte si sladké kaše

Recept: Špagety s pestem z dýňového oleje a semínek

Suroviny:

  • 500 g špaget
  • 100 ml dýňového oleje
  • 50 g dýňových semínek
  • 20 g parmezánu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte al dente. Dýňová semínka opražte na suché pánvi. Až začnou praskat, vyskakovat a zlátnout, jsou hotová. Semínka přesypte na talíř a dejte stranou.

Do hmoždíře dejte polovinu nastrouhaného parmazánu, nakrájený česnek a semínka. Nadrťte nadrobno a promíchejte se lžičkou soli. Zalijte dýňovým olejem a promíchejte.

Scezené těstoviny promíchejte s dýňovým pestem a rozdělte do talířů. Posypte zbylým parmazánem.

V uzavřené skleničce vám pesto výdrží v lednici pár dnů.

« všechny produkty ve skupině

nahoru